Goed om te weten

De wet en regelgeving zijn drastisch aangepast. Een werkgever betaald nu gedurende 12 jaar mee aan de werknemer die door een ziekte een WIA-uitkering krijgt.

Berekend vanaf het gemiddelde jaarinkomen in Nederland is dat ruim € 250.000,00 waar voor u als werkgever niets tegenover staat.

Wanneer een medewerker door ziekte uitvalt en een UWV-uitkering krijgt, gaat uw verzekeringspremie significant omhoog. Het gaat omhoog voor elk in dienst zijnde personeelslid. Wellicht een goed idee om dit na te vragen bij uw contactpersoon van het UWV wat dit voor u betekent.

Vooral bij langdurige ziekte, zoals kanker, worden er veel van de eisen die het UWV stelt vergeten of niet uitgevoerd. U als werkgever kunt daarom een loonsanctie tegemoetzien.

Dit zijn slechts enkele financiële consequenties. En deze zijn allemaal te voorkomen door ons uit te nodigen en te laten vertellen wat wij voor u kunnen doen.

Laten we vooral eens een kop koffie drinken!

Wat bieden wij?

Naast het feit dat vele van onze diensten geheel kosteloos worden aangeboden doen wij meer. Wij ondersteunen u hoe u uw medewerker via simpele interventies aan het werk kunt houden.

Ons uitgekiende systemische inclusie methodiek staat garant daarvoor.

In samenwerking met Tjibbe Coaching kunnen wij dit ook garanderen. U bent verantwoord maatschappelijk aan zet. En dit allemaal tegen een fractie van de kosten wat u kwijt zou zijn wanneer de standaard re-integratie niet lukt.

En dit laatste is een zorgwekkende ontwikkeling. In Nederland verliest maar liefst 60% van de medewerkers die geconfronteerd worden met kanker hun baan.

Graag leggen wij uit hoe we werken en u van dienst kunnen zijn.